Zo ziet de vernieuwde winkel van Zwartjes van 1883 eruit

Zwartjes van 1883 heeft de verbouwing van zijn winkel aan de Utrechtsestraat afgerond. Zowel de winkel aan het Gelderlandplein als de winkel aan de Utrechtsestraat in Amsterdam zijn in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe inrichting combineert modern met klassiek. 

Toen twee jaar geleden bleek dat de fundering van de winkel moest worden hersteld, besloot Zwartjes uit te kijken naar een nieuw interieur. Daarvoor werkte de schoenenzaak samen met architectenbureau BuroKoek. In het najaar opende de winkel aan het Gelderland plein haar ‘vernieuwde’ deuren, nu is ook de verbouwing aan de Utrechtsestraat afgerond.

Waar het interieur van Zwartjes van 1883 voorheen bekend stond om de klassiek Engelse stijl, is nu gekozen voor een moderne uitstraling. Een eye-catcher is de golf van leer in beide winkels. “Die overspoelt bezoekers als het ware”, aldus Zwartjes. “Met als contrast eenvoudige witte presentatietafels en wandschappen van zwart staal. Zodat onze schoenen onverminderd de hoofdrol kunnen spelen.”