Van Drunen Schoenfabriek ontwerpt tweede editie Van Gogh-schoenen

De schilderijen van Vincent van Gogh hebben wederom gediend als inspiratie voor een paar schoenen. Van Drunen Schoenfabriek heeft voor de tweede keer speciale Van Goghschoenen laten maken. Deze keer speelt het schilderij ‘Zonnebloemen’ de hoofdrol. 

Van Drunen Schoenfabriek en ontwerper Tomas Snels sloegen voor de realisatie van de schoenen de handen ineen. Volgens Snels symboliseerden zonnebloemen voor Vincent van Gogh groei en verwildering.  “Daar vereenzelvigde hij zich mee. Ik vond het mooi om in die symboliek te blijven. En natuurlijk omdat het een van zijn grootste meesterwerken is”, zegt Snels tegenover Omroep Brabant.

 

Zonnebloempitten in zool verwerkt

De schoenen worden met de hand gemaakt bij Van Drunen Schoenfabriek. “We hebben de zonnebloemen van het schilderij op leer geprojecteerd. Hoe we dat precies doen houden we geheim. En daarna worden alle losse onderdelen met de hand in elkaar gezet.” Van Drunen verklapt tegenover Omroep Brabant dat er maar liefst 250 handelingen nodig zijn voor een paar schoenen.

Bijzonder zijn de stukken zonnebloempit die in de zolen verwerkt zijn. Van Drunen: “Als je deze schoenen aantrekt en je gaat op pad, dan laat je symbolisch een spoor van zonnebloemen achter.”

 

Consumenten betalen voor de Van Gogh-schoenen 300 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar het erfgoed van Van Gogh in Brabant.

Amandelbloesem

Van Drunen en Snels werkten eerder al samen aan Van Gogh-schoenen, waarbij het schilderij ‘Amandelbloesem’ werd gebruikt.