Sneakermerk Warrior Shanghai opent winkel in voormalig pinhokje


Het Chinese Warrior Shanghai heeft in Amsterdam in een voormalige pinautomaat een schoenwinkel geopend. Met een oppervlakte van 9 vierkante meter huist Warrior Shanghai mogelijk in het kleinste filiaal van Amsterdam.

Dat schrijft het Parool. Afgelopen weekend opende Warrior Shanghai haar winkel aan de Van Woustraat. Het betreft de eerste winkel van het merk buiten thuisland China.

Fons Lagendijk en Wout Meulemans staan aan het roer van het piepkleine filiaal in Amsterdam. De twee ondernemers verzorgen sinds vorig jaar de distributie in Europa. De schoenen liggen bij winkels als Baskets en Fresh Cotton.

Warrior Shanghai shop Van Woustraat 96a NOW OPEN Wednesday-sunday, 12.00-19.00 現在來🏀🇨🇳

Een bericht gedeeld door Warrior (@warrior_shanghai) op


Warrior Shanghai bestaat al sinds 1927. De zogenoemde ‘Warrior Shop’ sneaker was in de tijd van het communisme de meest gedragen schoen in China. De canvas sneakers met rode en blauwe details zijn door hun retro look populair onder jongeren.