Hugo Boss ontwerpt schoenen van ananasleer

Hugo Boss heeft voor de zomercollectie van 2018 gebruik gemaakt van ‘leer’ uit ananasbladeren. Ook voor de verf, zool en schoenendoos is een duurzaam alternatief gekozen. 

Het gaat om één model mannensneaker in de zomercollectie van 2018. De upper van de sneaker is gemaakt van Piñatex, een materiaal vervaardigd uit ananasbladeren. Het materiaal is een bijproduct van de bestaande landbouw in de Filipijnen, wat de boeren een extra inkomen oplevert. Zowel de zool als de schoenendoos zijn gerecycled. Bovendien wordt de upper gekleurd met plantaardige verf, waardoor het milieu niet wordt belast. De schoenen zijn volgens Hugo Boss ‘ontworpen om een zo’n klein mogelijke impact te hebben op de wereld en tegelijkertijd de ontwerpvisie van Hugo Boss mannenmode te laten zien’.

Hugo Boss verkoopt de sneaker in vier kleuren. Ze zijn verkrijgbaar via de winkel van het merk in Amsterdam en in de online shop.