Hudson’s Bay verkoopt schoenen van kauwgom


 

 

 

 


Hudson’s Bay haalt samen met de gemeente Amsterdam kauwgom van de straten. Het warenhuis gaat schoenen verkopen waarvan de zool is gemaakt van gerecycled kauwgom. De Gumshoe ligt vanaf deze zomer in de schappen.

De Amsterdamse straten liggen jaarlijks bezaaid met anderhalf miljoen kilo kauwgom. De gemeente Amsterdam klopte daarom aan bij reclamebureau Publicis One, om het snoepgoed op de straten op een ludieke manier te bestrijden.

De twee werken samen met het Britse Gum-Tec, dat de kauwgom omzet in korrels die voor de zool gebruikt worden. Het Amsterdamse merk Explicit Wear is verantwoordelijk voor het ontwerp van de sneakers. de kaart van Amsterdam op de zool

Gemeenteraadslid Martijn Bosman zegt over het initiatief: “We moeten creatieve initiatieven zoals deze om de stad schoon en leefbaar te houden omarmen. Want de uitdagingen van vervuiling zijn ook een motor van vernieuwing. Gumshoe is er daar een mooi voorbeeld van en maakt bewoners van Amsterdam op een creatieve manier bewust van het kauwgomprobleem in onze stad.”

De Gumshoe wordt vanaf juni verkocht bij het Amsterdamse filiaal van het Canadese warenhuis online op www.gumshoe.amsterdam. Aan de schoenen hangt een prijskaartje van 199 euro.