Royal Noble Shoes veroorzaakt graag wat ‘rumble’ in de schoenenbranche

Het was even zoeken naar de juiste koers voor Royal Noble Shoes, maar ondernemer Umut Celik en zijn zakenpartner hebben inmiddels de smaak te pakken. Met Royal Noble Shoes willen ze de West-Europese man met klasse van het juiste schoeisel voorzien. “Iets uitstralen is lastig als je dames- en herenschoenen op één hoop gooit. Nu hebben we een pakkend verhaal.”

Voor de tweede editie van the right SIZE spraken we met Umut Celik, mede-oprichter van Royal Noble Shoes. Het merk beleeft momenteel haar tweede seizoen in C.A.S.T. en ging in eerste instantie van start met zowel dames- als herenschoenen. Halverwege het eerste seizoen werd besloten om van koers te wijzigen. Celik: “Toen we net begonnen waren we nog een beetje zoekende. Middenin het seizoen besloten we om volledig over te stappen op herenschoenen. Iets uitstralen is lastig als je dames- en herenschoenen op één hoop gooit. We zitten nu op het goede spoor. Dat wordt elke dag bevestigd.”

Celik en zakenpartner Azim Soylu hebben met Royal Noble een duidelijke missie: de gentleman terugbrengen naar de West-Europese straten. “Bijna tachtig procent van de mannen loopt op sneakers. Dat is zonde. Als goedgeklede man heb je minimaal twaalf essentials nodig: van een Oxford tot Chelsea boots en loafers. Wij bieden voor elke gelegenheid een passende schoen en adviseren de klant bij het dragen ervan.”

Als nieuwkomer in de schoenenbranche heeft Celik zich over een aantal dingen verbaasd. “Veel mensen in deze branche spelen op safe. Doet een schoen het goed, dan biedt iedereen hem aan. Met Royal Noble Shoes willen we juist wat ‘rumble’ in de schoenenbranche veroorzaken.”

Het volledige interview met Umut Celik lees je in the right SIZE 2. Verder lezen? Bezoek showroom 608 in C.A.S.T. voor een exemplaar.