PUMA geeft per ongeluk megakortingen door fout in website

Afbeelding: PUMA

De website van PUMA werd dinsdag geplaagd door een technische fout. Consumenten kregen daardoor per ongeluk 80 euro korting op iedere transactie.

Door de fout waren sneakers en hoodies van PUMA zo goed als gratis, meldt AT5. Voor schoenen van 80 euro betaalden consumenten alleen verzendkosten.  AT5 sprak met een klant die al vermoedde dat het om een foutje ging, maar alsnog een bestelling plaatste en ook zijn vrienden informeerde. Eén van die vrienden plaatste vijf bestellingen, met vijf keer de korting van 80 euro.

Om twaalf uur ‘s middags wist PUMA de technische fout op te lossen. Het Duitse hoofdkwartier van PUMA laat weten dat de bug om middernacht was ontstaan. Hoeveel mensen er gebruik van gemaakt hebben, is nog niet bekend. De transacties met korting worden wel geannuleerd. “Onze klantenservice gaat hen benaderen om te zeggen dat het ons enorm spijt”, vertelt de woordvoerder aan de stadszender. “Ze krijgen een andere korting aangeboden, eentje van 20 procent op een nieuwe bestelling.”