Flipse Schoenen houdt na 178 jaar op te bestaan

Na 178 jaar sluit Flipse Schoenen in Arnhem zijn deuren. Ondernemer Joris Flipse heeft geen opvolger kunnen vinden voor zijn schoenenspeciaalzaak. 

De winkel werd in 1840 opgericht. Joris Flipse is de vijfde generatie die aan het roer staat. Hij zocht al jaren tevergeefs naar een geschikte opvolger. “Onze kinderen wilden het niet en ook al was er wel interesse van buitenaf, niemand wilde een winkel zoals wij die hebben, met zo’n grote voorraad schoenen”, zegt Flipse tegenover de Arnhemse Koerier.

Flipse Schoenen wist zich jarenlang te onderscheiden door een grote verscheidenheid in de voorraad. “Wij hebben altijd gezorgd dat wij voor alle voeten de juiste voorraad hadden”, aldus de orthopedisch schoenmaker. “Ik vind het werk nog steeds hartstikke leuk. Ik zou wel tot mijn tachtigste door kunnen gaan, maar er komt een keer een moment om te stoppen.” Flipse blijft na de sluiting van de winkel een aantal dagen in de week werken bij orthopedisch bedrijf Livit.

Afbeelding: Flipse Schoenen