Eureka doet Nederland aan: ‘Iedereen moet deze schoenen zien’

Schoenmerk Eureka doet haar intrede in Nederland. Tijdens de Buy&Bloom toont agent Patricia Bruinhard de AW18/19 collectie voor het eerst in C.A.S.T.  

Het merk kent een lange geschiedenis. Ruim dertig jaar geleden begon Eureka als schoenmerk voor de bouw, om daarna door te gaan als private label. In 2009 werd besloten om zelf schoenen onder de merknaam Eureka te produceren. Met een eigen fabriek in Portugal kan het merk kwaliteit en vakmanschap garanderen, legt agent Patricia Bruinhard uit. “Zelfs de samples zijn perfect afgewerkt. Alle schoenen gaan door drie paar handen heen in de fabriek en dat zie je terug in de afwerking.”

Met de modellen van Eureka hoopt Bruinhard de Benelux te kunnen veroveren. De agent komt van origine uit de kledingbranche, maar liep vorig jaar tegen de schoenen van Eureka aan. “Toen het bedrijf mij vertelde dat ze in Nederland nog geen agent hadden, wist ik meteen dat ik dat zou worden. Iedereen moet deze schoenen zien!”

Eureka biedt schoenen voor dames en heren met een hoog modisch gehalte. “Ik denk dat ik met Eureka echt een ander geluid breng in C.A.S.T. De schoenen hebben bijzondere kleurcombinaties, aparte zolen, opvallende stofcombinaties. Naast comfortabel zijn ze ook nog eens heel betaalbaar.”

Bruinhard richt zich zowel op schoenwinkels als modehuizen die ook schoenen verkopen. Na twee dagen in C.A.S.T. heeft de vertegenwoordiger al meerdere vervolgafspraken ingepland. “Vandaag is het een stuk drukker dan zondag. Ik heb al een aantal verkoopafspraken voor na de beurs in kunnen plannen. Wat lastig is, is dat retailers minder nieuwsgierig lijken naar nieuwe merken. Er zijn er een paar die naar binnen stappen, maar de rest loopt rechtstreeks naar een afspraak. Terwijl zo’n beurs toch de uitgelezen kans is om je te laten inspireren.”

Patricia Bruinhard
patricia@benjaminbrown.nl
M 06 54697102
C.A.S.T. showroom C046