Uitverkoop Shoebaloo eindigt met politieoptreden

Bij een uitverkoop in schoenenzaak Shoebaloo aan de P.C. Hooftstraat heeft de politie in moeten grijpen. De winkel bood kortingen van 70 procent op haar schoenen, waar tal van mensen op af kwamen. Dit leidde tot een gespannen situatie. 

Shoebaloo bood op 30 januari vanaf 10.00 uur ‘s ochtends fikse kortingen op schoeisel. Voor openingstijd stonden er al tientallen mensen voor het filiaal in de P.C. Hooftstraat. Stadszender AT5 sprak met omstanders, die stelden dat de sfeer gezellig was, tot er ‘kort voor openingstijd een aantal agressieve jonge mannen voor gingen dringen’. Zij zouden mensen in de rij hebben geduwd en personeelsleden hebben uitgescholden. Toen een vrouw hen aansprak op hun gedrag, probeerden ze met haar op de vuist te gaan. Omdat het personeel en de bewaking de situatie niet meer in de hand had is uiteindelijk de politie gebeld.

Uiteindelijk besloot Shoebaloo om de winkel te sluiten. Via Instagram bood de schoenenwinkel excuses aan. Het filiaal had niet op een dergelijke menigte gerekend.