Loints of Holland bestaat 100 jaar

Schoenmerk Loints of Holland viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum. In 1918 werkte Cornelus Klijsen vanuit een klein schuurtje in Kaatsheuvel aan comfortschoenen. Inmiddels is het merk actief in 15 landen.

In de jaren ’60 startte Loints met de productie van ‘schone’ schoenen. In de meeste schoenmodellen werd toen al geen voering gebruikt om leer, lijm en arbeid te besparen.

De maakwijze van de schoenen is in de loop van de jaren wel veranderd. In 1986 ontwikkelde Loints een maakwijze onder de naam ‘Turbo’. Hierbij wordt de binnenzool van overleder aan het bovendeel gestikt. De zool wordt hieronder gelijmd. De loopzool en de overlederen tussenzool vormen een eenheid. In de loop der jaren heeft Loints deze maakwijze verfijnd en werden er nieuwe modellen ontworpen.

Loints of Holland is nog altijd een familiebedrijf. Het bedrijf is sinds de jaren ’90 in handen van Erik Klijsen en Vincent Kriek. Zij zijn gestart met export naar landen als Duitsland, België, Japan en Amerika.

Om het 100-jarig bestaan te vieren, organiseert Loints of Holland acties in de landen waar het actief is. Ook staat er nog een feestdag voor het bedrijf op de planning.