Business Analist – Ziengs


Wij zijn per direct op zoek naar een Business Analist voor 40 uur per week.

Ben jij de persoon die in een grote hoeveelheid data direct logische verbanden ziet en kun je deze vervolgens ook nog op een heldere manier rapporteren? Voel jij je thuis in een commerciële omgeving waar jouw input een belangrijke rol speelt in de dagelijkse besluitvorming? Help jij ons de volgende stap te zetten in het worden van een data gestuurde organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jij bent een bedrijfskundige met een grote passie voor data en data-analyse. Jij hebt een brede blik en bent organisatiesensitief. Wij beschikken over een enorme hoeveelheid aan cijfers vanuit al onze afdelingen. Tegelijkertijd missen we voor sommige (marketing) vraagstukken de juiste onderbouwing. Jij ziet als geen ander de verbanden tussen alle beschikbare data en weet ons aan de hand van modellen, statistieken en forecasts te adviseren in onze besluitvorming. Dit doe je op een proactieve manier.

Wat ga je doen?
Je verzamelt in- en externe data en zet deze om in slimme en concrete overzichten;
Je maakt korte- en lange termijn forecasts op basis van relevante data die (management) beslissingen ondersteunen;
Je bewaakt de betrouwbaarheid, helderheid en volledigheid van de rapportages binnen onze organisatie;
Je vertaalt historische trends, externe bronnen en input vanuit alle afdelingen naar voorspellingen voor de toekomst;
Je werkt nauw samen met afdelingsmanagers en directie;
Je adviseert de directie gevraagd en ongevraagd op basis van jouw bevindingen.
Wat breng je voor ons mee?

Je beschikt over WO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde WO opleiding in de richting economie, econometrie, (technische) bedrijfskunde, informatica of vergelijkbare opleiding met een stevige statistische component.
Ervaring als informatie of business analist binnen een commerciële (retail)omgeving is een pré;
Je hebt affiniteit met mode/fashion/schoenen;
Je beschikt over goede adviescapaciteiten en vindt het leuk om kennis te delen;
Je hebt affiniteit met inkoop, winkels, marketing, e-commerce en supply chain management;
Je bent 40 uur per week beschikbaar.
Wie zijn wij?

Ziengs Schoenen bestaat sinds 1946 en is met zijn 108 winkels een begrip in de Nederlandse schoenenbranche vanwege de diversiteit aan topmerken voor het midden en hogere segment. Verschillende merken hebben zich verbonden aan ons familiebedrijf. Ziengs is een onderneming waar mode, comfort en goede kwaliteit voorop staat en waarbij het blij maken van onze klant de dagelijkse focus is. Vanuit ons servicekantoor in Assen werken wij in een ongedwongen, dynamische sfeer hard aan onze ambities.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende, nog op te zetten functie binnen een ambitieuze organisatie;
Veel vrijheid en vertrouwen;
Passende arbeidsvoorwaarden;
Ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Ben jij degene die wij zoeken, reageer dan snel! Voor vragen kun je contact opnemen met Edward Doornbos, Algemeen Directeur via telefoonnummer 0592-379379.