Shoeline is failliet

Het doek valt voor schoenketen Shoeline. De rechtbank in Breda heeft de retailer deze week failliet verklaard.

Shoeline verkocht zowel dames- en herenschoenen van merken als Converse, Palladium, Skechers en Tamaris en heeft naast een webshop tien winkels in de steden Tilburg, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Utrecht. Het hoofdkantoor staat in Kaatsheuvel. De 65 personeelsleden die op het hoofdkantoor en in de winkels werken worden ontslagen. Volgens curator Floor Wertenbroek staan de marges in de schoenretail erg onder druk. “De leiding van het bedrijf had over het jaar 2017 wel verlies verwacht, maar dat bleek uiteindelijk drie maal zo hoog te zijn uitgevallen”, laat Wertenbroek optekenen in het Brabants Dagblad.De curator meldt in de krant dat er vanuit de markt interesse is in een doorstart. Drie partijen hebben hierover contact het Wertenbroek gezocht.

“Dat kan overname van de voorraad zijn, maar ook overname van huurovereenkomsten. Sommige Shoeline-zaken zitten op A-locaties in stadscentra. Het mooiste zou natuurlijk zijn als er ook mensen van de winkels over gaan.”

Shoeline verkeerde al langer in zwaar weer. In 2016 werden drie slechtlopende winkels van de keten al failliet verklaard.