Nederlandse ontwerpster verkoopt schoenen voor 25.000 euro

De Brabantse schoenontwerpster Zeynep Dag heeft custom made laarzen ontworpen met een fors prijskaartje. De laarzen van 24-karaat bladgoud zijn voor 25.000 euro verkocht aan een ‘wereldberoemde zangeres’. 

Dag lanceerde haar label ALZÚARR nog maar een jaar geleden. Inmiddels zijn beroemdheden als Rihanna, Kylie Jenner en Naomi Campbell al met het schoeisel van de ontwerpster uit Eindhoven gespot. Rihanna bestelde zelfs zeven paar schoenen bij ALZÚARR.

De gouden laarzen werden ontworpen in opdracht van een stylist. “Ik werk veel met stylisten uit Hollywood. Een van hen mailde mij vorig jaar oktober met de vraag of ik draagbare gouden laarzen kon maken voor een wereldberoemde zangeres”, vertelt Dag in het Eindhovens Dagblad. Aan de handgemaakte schoenen werd twee maanden lang, vijf dagen per week, gewerkt. Wie die zangeres is, wil de ontwerpster niet verklappen. De identiteit van de eigenaresse zal naar verwachting uitkomen wanneer de ze de laarzen aantrekt; de schoenen met drie lagen 24 karaats bladgoud springen namelijk behoorlijk in het oog.

#Alzúarr24KShoe Vanavond om 18.30 te zien bij Rtl Boulevard!

Een bericht gedeeld door Zeynep Dag (@zeynepdag__) op

Een bericht gedeeld door Zeynep Dag (@zeynepdag__) op

Samenwerking met modemerk Mexx

De ontwerpster gaat binnenkort ook consumenten met een kleinere beurs bedienen. De schoenen van ALZÚARR kosten gewoonlijk tussen de 500 en 600 euro. Voor een samenwerking met het Nederlandse modemerk Mexx zal Dag schoenen ontwerpen met een lagere prijs. Dat zullen hoge hakken met een opvallende twist worden. Dag zegt ook veel aanvragen van mannen te krijgen. ‘Dus misschien komen er nog wel herenschoenen in de collectie.”