Amazon plaatst distributiecentrum bij de Nederlandse grens

Amazon is voornemens om in het Duitse Mönchengladbach een distributiecentrum te bouwen. Het logistiek centrum ligt op slechts twintig kilometer afstand van de Nederlandse grens.

Dat schrijft RetailNews op basis van berichtgeving in de Rheinische Post. Eind 2017 gaf de gemeente Mönchengladbach een bouwvergunning af voor het twaalfde distributiecentrum van Amazon in Duitsland.

De webwinkelreus zal het nieuwe dc naar verwachting inzetten voor bezorging naar Nederland, waar het stapsgewijs zijn intrede maakt. Zo introduceerde Amazon in november abonnementsdienst Prime (gedeeltelijk) in Nederland. Voor een vast bedrag per jaar genieten consumenten gratis bezorging, opslagruimte in de cloud en kunnen zij films en series kijken op streamingdienst Prime Video. De gratis muziekdienst Prime Music en de gratis boeken en tijdschriften van Prime Reading zijn nog niet in Nederland beschikbaar.

Amazon wordt gezien als een grote concurrent van online retailers als bol.com. De Nederlandse webwinkel staat nu nog op de 5e plek van meest bezochte websites, terwijl Amazon op plek 28 staat.