Vandebron brengt ode aan de geitenwollen sok met ontwerper Luc Aarts


Energiemarktplaats Vandebron opent een tijdelijk Geitenwollen Sokken Atelier. Samen met schoenontwerper Luc Aarts wil Vandebron het ‘ondergewaardeerde’ kledingstuk neerzetten als hét positieve symbool voor duurzaamheid. 

Het pop-up atelier is vanaf 14 december twee dagen te bezoeken voor publiek. Consumenten kunnen bij het atelier langskomen om hun oude schoenen te laten customizen door schoenontwerper Luc Aarts. Bezoekers mogen ook zelf met hun schoenen aan de slag en deze  combineren met hun favoriete geitenwollen sok. “De geitenwollen sok heeft een wat negatief imago. Het staat synoniem voor een betweterige, wereldvreemde en suffe denkwijze”, zegt Aart van Veller, medeoprichter Vandebron over de actie. “Maar duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom vinden wij het hoog tijd voor een nieuw imago van de geitenwollen sok. Voor ons is het een statement voor daadkracht en visie. Duurzaamheid moet niet iets zijn van een kleine groep voorlopers, iedereen moet het omarmen.”

Exclusieve lijn schoenen

Luc Aarts, die eerder schoenen ontwierp voor Maison the Faux, TRINHBECX en Danial Aitouganov, onthult op het openingsevent een exclusieve lijn schoeisel met de geitenwollen sok als inspiratiebron. Een mooie uitdaging, aldus Aarts: “Ik ben gevraagd zo te ontwerpen dat de sok de held aan je voeten is, niet de schoen. Op die manier krijgen geitenwollen sokken de aandacht die ze verdienen.”

Schoenen laten customizen

Wie een paar schoenen wil laten customizen door Luc Aarts kan vanaf 7 december meedoen aan een winactie op Instagram. Door een foto van henzelf met de schoenen te plaatsen, voorzien van de hastags #vandebron en #geitenwollensok, maken consumenten kans op customized schoenen.