Leene Schoenen & Tassen benoemd tot Hofleverancier


Schoenenwinkel Leene Schoenen & Tassen uit Ermelo is sinds deze week Hofleverancier. Het wapenbord met daarop de Koninklijke Beschikking werd uitgereikt tijdens het 125-jarig jubileumfeest van de schoenenwinkel.

Het predicaat gaat naar¬†kleine en middelgrote bedrijven met een regionale uitstraling. Voorwaarde is dat het bedrijf tenminste honderd jaar bestaat en een onberispelijke reputatie heeft. Eigenaresse¬†Etelka Oortwijn was al ruim twee jaar bezig met de aanvraag, maar wist niet zeker of het predicaat er op tijd zou komen. “Het predicaat kan alleen toegekend worden in een jubileumjaar, dus dit was voor ons de enige kans. Bij 100 jaar, 125 jaar, of 150 jaar kan zo’n predicaat worden toegekend. Voor zover ik weet beoordeelt de koning hoogstpersoonlijk de aanvraag”, laat Oortwijn, sinds 2014 eigenaresse van de schoenenzaak, optekenen in De Stentor.

Leene Schoenen & Tassen is al sinds 1892 gevestigd aan de Stationsstraat in Ermelo. De winkel wordt nu voorzien van een 18 kilo zwaar schild. Oortwijn noemt de beschikking een hele eer: “Waarschijnlijk levert het ons helemaal niks op, maar het is toch een erkenning.”

Afbeelding: Gemeente Ermelo