(Junior) Buyer Fulltime

Nelson is een écht familiebedrijf met kernwaarden die bij het ondernemerschap horen: we zijn ambitieus, steken de handen uit de mouwen, we verzilveren kansen en kijken vooruit. En dat heeft ons gebracht tot waar we nu staan. Een multichannel retailer met ruim 140 winkels (waaronder 75 Nelson winkels en ruim 35 Ecco brandstores) verdeeld over heel Nederland.
Als schoenen klein genoeg waren, zaten ze in ons bloed. Met deze passie voor schoenen zorgen we er jaarlijks voor dat vele duizenden klanten het juiste paar schoenen vinden via onze winkels en online kanalen.
Nelson groeit en ziet nog veel meer kansen om haar werkterrein en marktaandeel uit te breiden door nieuwe vestigingen te openen, bestaande vestigingen te optimaliseren en om de omnichannel strategie verder uit te bouwen.
FUNCTIE:
Als (Junior) Buyer ben je medeverantwoordelijk voor het plannen en inkopen van een goed commercieel assortiment voor onze winkels en webshop. Voor een aantal merken sluit je onder begeleiding van de Manager Inkoop de meest gunstige inkoopdeals. Je analyseert lopende (leveranciers)contracten, de doorverkopen en geeft opvolging aan de daaruit voortvloeiende conclusies en acties. Ten slotte zorg je ervoor dat een optimum in de voorraden van de Never Out of Stock (NOS) artikelen wordt bereikt met het doel het behalen van de gestelde doelen en targets. Je werkt in deze functie samen in een klein, enthousiast team en hebt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen als Inkoper.
PROFIEL:
  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur AMFI;
  • Je hebt ervaring in en affiniteit met (schoen)mode en retail;
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en werkt graag samen met collega’s binnen en buiten jouw eigen afdeling;
  • Je ziet commerciële kansen en bent een echte onderhandelaar;
  • Je beschikt over analytische vaardigheden en een sterk cijfermatig inzicht;
  • Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Beheersing van extra talen zoals Duits, Spaans en/of Frans is een pré.
NELSON BIEDT: 
Een afwisselende en uitdagende baan! Een prettige werkomgeving in een informeel en ambitieus bedrijf, waar ondernemerschap centraal staat. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid, eigen inbreng en een grote mate van zelfstandigheid worden verwacht. Je krijgt de kans met eigen ideeën een belangrijke bijdrage te leveren aan de groeidoelstelling van de organisatie. Een uitdagende functie, met daarbij een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
GEINTERESSEERD? 
Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling HR, telefoon 088 – 00 88 100.
Stuur je sollicitatiebrief en CV naar jobs@nelson.nl.