Dit is de geitenwollen sokkencollectie van Luc Aarts en Vandebron


Energieplatform Vandebron heeft donderdagavond een atelier geopend dat geheel in het teken staat van de geitenwollen sok. Bij de opening toonde schoenontwerper Luc Aarts zijn opmerkelijke collectie: vijf paar schoenen met de geitenwollen sok als held.

Het energiebedrijf hoopt met de actie de geitenwollen sok van zijn ‘suffe’ imago af te helpen. “Geitenwollen sokken waren ooit een kleine groep voorlopers. Ze werden niet al te serieus genomen.”, zegt Aart van Veller, medeoprichter van Vandebron over het atelier en de collectie. “Maar je inzetten voor een betere wereld is niets om je voor te schamen. Vandebron wil de transitie naar duurzame energie versnellen en daar zoveel mogelijk mensen bij betrekken. Middels de campagne tonen we dat duurzaamheid aantrekkelijk en toegankelijk kan zijn. We geven mensen de kans om uit te dragen dat ze duurzaamheid belangrijk vinden, middels de stoere geitenwollen sokken aan hun voeten.”

Luc Aarts, die eerder schoenen ontwierp voor Maison the Faux, TRINHBECX en Danial Aitouganov, noemt de exclusieve lijn schoenen ‘een mooie uitdaging’. “Ik ben gevraagd zo te ontwerpen dat de sok de held aan je voeten is, niet de schoen. Op die manier krijgen geitenwollen sokken de aandacht die ze verdienen.”

Het atelier van Vandebron is op 15 en 16 december geopend voor publiek. Consumenten kunnen hun oude schoenen meenemen naar het atelier aan de Prinsengracht om deze te laten customizen. Ook hierbij staat de geitenwollen sok centraal.