FNG rolt winkelconcept Brantano versneld uit


Met een kapitaalinjectie van dertig miljoen euro wil modeconcern FNG het vernieuwde winkelconcept van Brantano versneld uitrollen. 

Schoenenketen Brantano is sinds vorig jaar in handen van FNG, dat ook eigenaar is van Miss Etam en Claudia Sträter. Met een omzet van 60,7 miljoen euro over de eerste helft van 2017 is Brantano het belangrijkste merk van de modegroep.

Via een private placement haalde FNG in december dertig miljoen euro op. “Deze kapitaaloperatie maakt het FNG mogelijk om het Brantano concept verder versneld uit te rollen”, stelt FNG in een persbericht. Sinds de overname heeft de modegroep een aantal Brantano-winkels in België gesloten. Momenteel telt Brantano een honderdtal vestigingen, waarvan er al een groot aantal is verbouwd naar het nieuwe winkelconcept. Aan het schoenenaanbod heeft FNG sindsdien dames-, heren-, en kinderkleding toegevoegd. In 2018 wordt het concept uitgerold naar alle filialen.