Detailhandel Nederland verwacht hoogste sinterklaasomzet in jaren


Winkeliers zullen dit jaar rond Sinterklaas voor zo’n zeshonderd miljoen euro extra aan producten verkopen. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar en de ‘hoogste omzet sinds jaren’. 

Dat voorspelt Detailhandel Nederland. De branchevereniging gaat bij de voorspelling uit van de resultaten van koopjesdag Black Friday. Dat zijn voorlopige cijfers, die laten zien dat er fors meer transacties zijn verricht. Zo werd er op Black Friday 65 procent vaker met iDeal afgerekend dan een jaar eerder. Op zondag werd er 14 procent meer gepind dan het jaar ervoor.

Volgens Sander van Golberdinge, directeur bij de branchevereniging, profiteren winkeliers van de stijgende werkgelegenheid en het hoge consumentenvertrouwen. “Mensen hebben perspectief, waardoor het geld rolt. Na het succes van Black Friday kan Sinterklaas natuurlijk niet achterblijven.”