Zalando lijdt nettoverlies in derde kwartaal door grote investeringen


Zalando heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 11,1 miljoen euro geleden. Een groot verschil met een jaar geleden, toen het bedrijf nog een winst van vijf miljoen euro boekte.

Grote investeringen

Volgens Zalando is de lagere winstgevendheid te wijten aan grote investeringen van het afgelopen jaar. Zo investeerde de webshop in de eerste negen maanden van dit jaar 175,6 miljoen euro, wat ongeveer zestig miljoen meer is dan vorig jaar. Zalando investeerde met name in de logistieke infrastructuur en de ontwikkeling van software. Zalando hoopt hiermee in 2020 twee keer zo groot te zijn.

Ondanks het nettoverlies, groeide de omzet van Zalando daarentegen in het derde kwartaal wel met 28,7 procent. Er werden tot nu toe 64,7 miljoen bestellingen geplaatst. Zowel het aantal actieve klanten als het aantal bestellingen per klant is daarmee toegenomen.