Weekendtip: Jan Jansen Shoe Treasures


De schoenontwerpen van Jan Jansen worden dit weekend geëerd met een tentoonstelling op het Rokin in Amsterdam. Diverse kunstenaars tonen daar werken vervaardigd uit de ontwerpen van Jansen. De kunststukken kunnen door liefhebbers worden gekocht.

Voor de kunstwerken, variërend van sculpturen tot grote poppen, hebben de makers gebruik gemaakt van de privécollectie van Jansen, bestaande uit 4000 ontwerpen. Onder meer Bas Koster, Liselore Frowijn en Ted Noten werkten mee aan de tentoonstelling. Zij kregen de mogelijkheid om van enkele dubbele paren nieuwe objecten te maken. Zo maakte sieradenontwerper Ted Noten een ketting met in stukken gesneden damesschoenen.

De ontwerpen kunnen tussen 17 en 19 november tussen 11.00 en 19.00 uur worden bekeken en gekocht tussen 11.00 en 19.00 uur. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.