Moederbedrijf Bristol schrapt 30 banen


De Euro Shoe Group, het bedrijf achter schoenenketen Bristol, schrapt dertig banen op zijn hoofdkantoor. De geplande opening van honderd nieuwe winkels lijkt daarmee van de baan. 

Dat schrijft De Tijd. De dertig banen die worden geschrapt, richten zich op de ondersteunende functies voor de Bristol-winkels. Dat zijn bijvoorbeeld de regiomanagers en personeel dat verantwoordelijk is voor reclame in de winkels. De Euro Shoe Group zegt gedwongen ontslagen te willen vermijden. Eerder dit jaar, nadat het concern schoenenwinkelketen Avance afstootte, gingen er al vijftig banen verloren.

‘Volledige strategie van bedrijf op tafel’

Het plan van voormalig ceo Kurt Moons om in vijf jaar tijd 100 nieuwe winkels in België en Nederland te openen, lijkt met de aangekondigde herstructurering van de baan. Financieel directeur Bart Rayen wil dit tegenover De Tijd niet bevestigen. “Het enige dat we kwijt kunnen, is dat de volledige strategie van ons bedrijf op tafel ligt.” Philippe Vanaudenhove, zoon van één van de oprichters van de Euro Shoe Group, kwam begin november weer aan het roer te staan van het concern. Moons, die Vanaudenhove drie jaar geleden nog opvolgde als ceo, verliet de Euro Shoe Group vanwege een ‘verschil in visie’.