Familie Vanaudenhove weer aan het roer bij Bristol


Paul Vanaudenhove, zoon van één van de oprichters van de Euro Shoe Group, komt weer aan het roer te staan van het concern. Hij vervangt Kurt Moons, die Vanaudenhove drie jaar geleden nog opvolgde als ceo. 

Dat schrijft De Tijd. Moons verlaat de Euro Shoe Group, het moederbedrijf van Bristol, door een ‘verschil in visie’. “Dat had betrekking op strategische en commerciële aspecten, waaronder e-commerce”, zegt hij tegen de krant.

Moons zette in op fysieke expansie

De afgelopen jaren breidde Moons met Bristol fors uit in Nederland en België. Er kwamen zo’n honderd filialen bij. Daarnaast investeerde de keten 15 miljoen euro in de verbouwing van 140 Shoe Discount-filialen tot filialen van Bristol. Toch boekte de Euro Shoe Group in 2016 een verlies van 3,8 miljoen euro. In 2015 noteerde het concern nog een winst van 616 duizend euro.

Oprichtersfamilie Vanaudenhove

De familie Vanaudenhove richtte het schoenenconcern in 1947 op en is nog altijd volledig eigenaar. Paul Vanaudenhove was tussen 2006 en 2014 al topman. Onder zijn leiding wil Vanaudenhove de digitale activiteiten van de keten versterken. Elise Vanaudenhove, kleindochter van de oprichter, treedt als operationeel directeur toe tot de dagelijkse leiding.

Euro Shoe Group heeft in Nederland en België in totaal 270 filialen en 3.000 werknemers in dienst.