Detailhandel Nederland verwacht topdrukte tijdens Black Friday


De detailhandel verwacht topdrukte voor winkeliers tijdens Black Friday. Het fenomeen lijkt definitief te zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten. Detailhandel Nederland verwacht dan ook een omzetstijging van 7 procent ten opzichte van de feestmaand in 2016.

Black Friday wint terrein in Nederland

Black Friday vindt dit jaar plaats op 24 november. In de VS is dat de dag na Thanksgiving, wanneer veel Amerikaanse consumenten nog vrij zijn. De laatste jaren strooien ook veel Nederlandse winkeliers op deze dag met kortingen. In Rotterdam doet dit jaar de als eerste hele winkelstad mee met de Amerikaanse traditie. Ook in de rest van het land doen winkeliers massaal mee. “Wij verwachten dan ook dat consumenten dit jaar blij verrast worden met geweldige aanbiedingen” zegt Detailhandel Nederland directeur, Sander van Golberdinge.

Impuls voor verkopen in piekseizoen

Black Friday zou perfect in de Nederlandse feestkalender passen, omdat Sinterklaas en Kerst kort na de koopjesdag gevierd worden. Detailhandel Nederland verwacht dan ook een fikse impuls van de verkopen voor Sinterklaas en Kerst. “Consumenten kunnen zich een week na de intocht van Sinterklaas te buiten gaan aan koopjes”, zegt Van Golberdinge.