Winkeliers pleiten voor extra koopzondag voor kerst

Detailhandel Nederland roept gemeenten op om de mogelijkheden voor een extra koopzondag voor kerst te onderzoeken.

Extreme drukte
Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag, waardoor er extreme drukte verwacht wordt op zaterdag 23 december. Volgens Detailhandel Nederland kan deze drukte enigszins vermeden worden door de deuren ook op zondag 24 december open te doen.

Beleid
Gemeenten zijn in een brief gevraagd om na te gaan of hun beleid ten aanzien van koopzondagen nog aangepast kan worden. December is een belangrijke maand voor de retail, en dus is het volgens de brancheorganisatie belangrijk om een extra koopzondag in te voeren. Een extra argument is dat online winkels, die ook op feestdagen zakendoen, dan geen oneerlijke voorsprong hebben op winkeliers.