Editorial: Vroege herfst

Het inkoopseizoen is bijna achter de rug. Na wekenlang te hebben gesnuffeld aan nieuwe collecties, is het weer tijd voor de winkelier om zijn blik op de winkel te richten en de modellen van FW 17/18 aan de man te brengen.

De natte septembermaand heeft daar enigszins aan kunnen bijdragen. Een mooie nazomer zat er dit jaar niet in. Jammer voor zonliefhebbers, maar mogelijk goed nieuws voor winkeliers. Een regenachtig en koud najaar wil vaak maar één ding zeggen: de consument gaat al vroeg in het seizoen op pad voor een wintergarderobe.

Mooi meegenomen, maar op het weer heeft u als detaillist natuurlijk geen invloed. Aan u de taak om de focus te leggen op dingen die wel binnen uw invloedssfeer liggen, zoals het motiveren van personeel. In deze editie van the right SIZE zoeken we uit hoe u ervoor zorgt dat personeel net dat stapje extra zet en enthousiast overkomt. Dat enthousiasme aanstekelijk werkt, ondervond ik in mijn interview met de immer vrolijke Natalie Bouwens, sinds 1 augustus agent van het merk Mephisto. De schoenen van Mephisto werden door sneakerzaak Patta plotseling als ‘hip’ bestempeld en sieren sindsdien de voeten van de jonge generatie. In de rubriek ‘In de wandelgangen’ vertelt Bouwens over de drukte rondom het merk. Verder in dit nummer: een winkelinterview met Marcel Schevers van Van Schijndel Schoenen & Voeten en, u leest het goed, de Camel Toe schoenen van Maison Martin Margiela.

Veel leesplezier!

Marije Bette
Redacteur the right SIZE


BLADMANAGER
Karin Gielen
REDACTIE
Marije Bette, Claryanne Okken, Claire van Bavel
ADVERTENTIEVERKOOP
Elin May, Karin Gielen
VERSCHIJNINGSFREQUENTIE
8x per jaar (incl. 4 digitale magazines)
ABONNEMENTSPRIJZEN
Nederland/België: €39,90.- incl. e-news (excl. BTW) Als vakblad hanteren wij de opzegregels uit het verbinte nissen recht. Wij gaan ervan uit dat u het blad ontvangt uit hoofde van uw beroep. Een abonnement wordt aangegaan voor minimaal acht edities en wordt tot weder opzegging stilzwijgend verlengd. Er geldt een wettelijke opzegtermijn van maximaal drie maanden.
ABONNEMENTENADMINISTRATIE
Adreswijzigingen en dergelijke doorgeven per mail aan klantenservice@333media.nl of telefonisch aan +31 (0) 88-110 2011.
Schriftelijke wijzigingen doorgeven aan:
the right SIZE Abonnementenservice
BEDRIJFSINFORMATIE
H.R. Utrecht 67359787
BTW nummer: NL856948287B01
Banknummer t.n.v. 333 Media b.v.:
Rabobank IBAN: NL41 RABO 0314 5244 36
Antwoordnummer 10016
2400 VB Alphen aan den Rijn