Schoenontwerper Flying Lobster

Flying Lobster – Rotterdam

Deeltijd
Flying Lobster. Je hebt vast nog niet van ons gehoord. Dat klopt. We staan aan het begin van onze reis. We zijn nog niet op de markt. We willen zo snel mogelijk onze eigenzinnige schoenen lanceren. Herensneakers in het mid-premium segment. Het merk is voor pioniers en voorlopers in de leeftijd van 25 tot 50 jaar. Flying Lobster heeft een unieke technologie waar we je graag meer over vertellen. Dat doen we zodra jij besluit mee te gaan in ons avontuur.

Wij zijn een uniek team. Professionals die hun sporen hebben verdiend met schoenen en met mode. Ook hebben we veel ervaring met het opstarten van bedrijven en het introduceren van nieuwe merken.

Om onze visie op een hoogstaande manier te vertalen in een commerciële sneakercollectie zijn wij op zoek naar een parttime of freelance

CREATIEF SCHOENONTWERPER ZONDER VLIEGANGST

De functie raakt natuurlijk de kern van ons bedrijf. Met onze marketeers en productiemensen kom je aan het roer te staan. Je focus is op de creatie van een nieuw, succesvol schoenenmerk. Je bent in staat om zelfstandig te werken. Met een scherp oog en gevoel voor mode en trends een collectie te creëren die breed gedragen zal worden. Maar ook een aantal uitschieters naar de opvallende kant bevat. Je bent bekend met het (massa)productieproces en materiaalmogelijkheden voor schoenen. Je vindt het leuk om je designs te presenteren. Uitgedaagd te worden om over je ontwerpkeuzes te sparren. Je bent in staat om andere teamleden te overtuigen met beleving en argumenten.

Een gebalanceerde collectie met onderscheidend vermogen en herkenbare, eigen stijl is van groot belang voor het succes van FlyingLobster. Jouw taak is daarom een cruciale. Je wordt in je werkzaamheden ondersteund door de andere teamleden. Samen hebben we tientallen jaren ervaring in de schoenenindustrie.Je rapporteert aan het managementteam. Je praat het meest met de operationeel manager en de marketingmanager.

Wat verwachten we van jou?

  • Visie.
  • HBO werk- en denkniveau, minimaal 5 jaar ervaring als schoenontwerper.
  • Ervaring in het creëren van commercieel succesvolle casual (heren)schoenontwerpen.
  • Kennis van productieprocessen. Zicht op maakbaarheid van en materialen voor collecties.
  • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden.
  • Mogelijkheid om 16-32 uur per week aan de opdracht te werken.

Natuurlijk biedt Flying Lobster een prima vergoeding voor je inspanningen. Maar de unieke kans ligt wat ons betreft echter in het feit dat je samen met het klein team een belangrijke rol kunt vervullen bij de opbouw en uitrol van een top schoenenmerk. Een nieuw, eigenwijs product met een eigen gezicht. Wij bieden je graag de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en te profiteren van de kennis en ervaring binnen onze organisatie.

Ben je een hands-on designer en is dit jouw profiel? Stuur dan jouw hoe-en-waarom naar Anne-Marie Hesselink via deze link of bel 010-7420860. We horen graag van je!

Acquisitie door bureaus op basis van dit profiel? Nee, bedankt.

Soort dienstverband: Deeltijd