Op zoek naar het perfecte cadeau? De nieuwe chatbot van Zalando helpt je


Zalando brengt in samenwerking met Google een nieuwe app op de markt waarmee consumenten met behulp van een virtuele assistent een cadeau kunnen vinden. De app, Geschenkefinder, zal deze maand beschikbaar worden voor Duitse klanten.

Hoe werkt het?

Gebruikers van Zalando worden door de app verbonden met een chatbot, die ‘het perfecte fashioncadeau’ voor de klant vindt aan de hand van een aantal vragen dat wordt gesteld. Het voorgestelde product is vervolgens direct te bestellen bij Zalando.

Volgens Nicolas Borg, VP Distributed Commerce & Strategy bij Zalando, zet de webshop door de samenwerking met Google een stap verder in ‘conversational commerce’. “We gaan verder met het ontdekken van een gebied dat enorm relevant gaat zijn voor de toekomst van winkelen.”

Wanneer de app beschikbaar wordt voor Nederlandse klanten, is nog onbekend.