Op naar een duurzame toekomst: Viktor & Rolf ontwerpen milieubewuste collectie voor Zalando


Viktor & Rolf gaan een bijzondere samenwerking aan met Zalando. De samenwerking zal volledig in het teken staan van duurzaamheid.

Geretourneerde items
Het Nederlandse ontwerpersduo maakt voor de collectie gebruik van geretourneerde Zalando-items die niet meer verkocht kunnen worden. Deze items zullen als basis dienen voor de nieuwe vrouwenlijn.

Creatieve recyclingmethoden
Volgens Viktor & Rolf maakt het merk vaker gebruik van recyclingmethoden: “Voor onze haute couture-collecties zijn we altijd bezig met het onderzoeken van creatieve recyclingmethoden en nieuwe artistieke manieren om elementen uit het verleden te hergebruiken. Voor Zalando zullen we deze manier van werken op eenzelfde maar toegankelijke manier toepassen.”

Duurzame mode
Ook Zalando werkt door deze samenwerking mee aan een duurzamere toekomst. Jolanda Smit, Head of Global Brand Communications, laat in een persbericht weten: “Met deze samenwerking bieden wij onze consumenten een bewuste stijl aan. Het is ongelooflijk om te zien hoe Viktor & Rolf oude kleding veranderen in iets nieuws en moois. Het verlengt de levenscyclus van de mode.”

De eerste collectie van Viktor & Rolf x Zalando wordt in januari 2019 gelanceerd.