Omzet schoenenwinkels in de lift


Schoenenwinkels hebben in augustus een omzetstijging van 3,6 procent geboekt ten opzichte van een jaar eerder. In juli daalde de omzet nog met 1,8 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het verkochte volume steeg bij schoendetaillisten met 2,5 procent ten opzichte van augustus 2016.

De totale omzet van de detailhandel groeide in augustus met 4,4 procent (koopdaggecorrigeerd). Online zat de omzet met 18 procent sterker in de lift. Winkels in non-foodartikelen boekten 4,6 procent meer omzet. Volgens het CBS stijgen zowel de omzet als het volume van de non-foodsector al acht maanden opeenvolgend. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en winkels in meubels en huishoudartikelen realiseerden in de maand augustus de grootste omzetstijging.