Mogelijke koper voor de merkrechten van McGregor of Gaastra

Rens van der Schoor, eigenaar van het failliete modeconcern Doninger Fashion Group, is in gesprek met een mogelijke koper voor de merken McGregor of Gaastra. Adam, ook onderdeel van de modgroep, wordt naar verwachting ondergebracht bij een herenmodezaak. Dat zegt Van der Schoor in een interview met het Financieele Dagblad. 

Doorstart Doniger Fashion Group van de baan

Van der Schoor kocht het failliete Doninger Fashion Group eind september met de intentie om een doorstart te maken. Een paar weken later bleken de problemen erger dan verwacht en was de doorstart van de baan. De financiële administratie zou niet op orde zijn en winkeliers stuurden de wintercollectie massaal terug.

Meer misère dan verwacht

In het Financieele Dagblad stelt Van der Schoor dat hij dingen bij het bedrijf aantrof die hij niet had verwacht. “Er vindt geen due diligence plaats bij een faillissement. Je koopt het voetstoots. De curator zegt: je krijgt zekerheid tot de deur. Dat is wat er gebeurd is. Je doet de deur open en treft meer misère aan dan verwacht.”

Mogelijke koper merkrechten

Van der Schoor zegt nog steeds bezig te zijn om zo veel mogelijk te behouden. Zo wordt het merk Adam mogelijk ondergebracht bij een herenmodezaak. Verder zegt de eigenaar door meerdere partijen te zijn gebeld over de merken. “In één geval zijn we in gesprek geraakt. Het ziet er naar uit dat een van die partijen merkrechten gaat kopen.” Onduidelijk is of dit geldt voor McGregor of voor Gaastra.

Verder geeft Van der Schoor aan dat hij hoopt de inleg terug te kunnen krijgen. “Er zijn voorraden die verkocht worden. Er zijn merkrechten die wat op kunnen leveren.”