Mascolori heeft het druk door flamboyante schoenen CDA-vicepremier

Er is een heuse run ontstaan op de schoenen van de nieuwe CDA-vicepremier Hugo de Jonge. Schoenwinkel Mascolori in Rotterdam heeft het drukker dan ooit. 

De Jonge hield de gemoederen vorig week flink bezig door bij officiële gelegenheden met opvallend schoeisel van Mascolori te verschijnen. Tijdens de bordesscène op de trappen van Paleis Noordeinde droeg De Jonge – opgesteld naast Koning Willem-Alexander – witte puntschoenen met een blauw bloemenprintje.

© RVD Valerie Kuypers

Gratis reclame voor Mascolori

Het bleek echter gratis reclame voor Mascolori, de schoenenzaak van Jochem Grund. Dat De Jonge fan was van zijn schoenen wist Grund al, maar dat hij op de dag van de beëdiging twee paar Mascolori-schoenen zou dragen was een verassing.

De timing is goed, want op 18 november opent een tweede winkel van Mascolori in Amsterdam. In de winkel in Rotterdam zijn de paren ondertussen niet aan te slepen. “Als Hugo de Jonge deze schoenen draagt, stromen de orders binnen”, zegt Grund tegenover BNR. Afgelopen weekend zou het in de winkel drie keer zo druk zijn geweest als normaal. In de webshop werden zelfs zes keer meer paren verkocht. “Ik verkoop ook schoenen door aan retailers. Die lieten eerst een mailtje van mij verschralen in hun mailbox, maar die bellen me nu op dat ze toch heel graag met me willen afspreken.”