Hooijer Groep introduceert pantoffelmerk Tofvel

De Hooijer Groep brengt pantoffelmerk Tofvel op de markt. De handgemaakte collectie bestaat uit één model, dat zijn oorsprong vindt in Nepal.

De Tofvel’s worden in Nepal met de hand gemaakt van wolvilt. Dit vilt zorgt voor warmte tijdens koude dagen, maar heeft bij warmere temperaturen een verkoelende werking. De productie vindt plaats op een natuurlijke wijze – zonder chemicaliën en synthetische stoffen. Vrouwen uit Nepal wassen handmatig het schapenwol, die ze vervolgens in een mal plaatsen. Na het drogen en verwarmen van de Tofvel heeft het de goede vorm aangenomen. Hierna kan de leren energy zool worden bevestigd.

De pantoffels zijn beschikbaar in meerdere kleuren. Een geborduurde handtekening en een kaartje met persoonlijke informatie over de Nepalese maker geven de pantoffels een persoonlijk tintje.