Expo & Zo: van kunstzinnige postzegels tot bijzondere maskers

Never a dull day in de schoenenbranche. Van de grote modebeurzen tot verassende exposities en trending topics op social media. Werk en privé lopen daardoor ook regelmatig in elkaar over. Ook zo’n moeite om de passie voor schoenen in je vrije tijd los te laten? The right SIZE biedt je inspiratie op het gebied van expo’s, uitjes en opvallend schoeisel.

The power of masks
Bezoek dit najaar de tentoonstelling POWERMASK in het Wereldmuseum in Rotterdam. De Antwerpse modeontwerper Walter van Beirendonck geeft zijn eigenzinnige en meervoudige kijk op maskers; het verandert je identiteit, roept een bepaalde sfeer op en heeft direct impact. De tentoonstelling behandelt onder meer de link tussen Westerse kunst en Afrikaanse maskers, de rituelen rond maskers, maskers in de mode en maskers als fetisj. De tentoonstelling is tot 7 januari 2018 te bezoeken.

Viktor & Rolf op je enveloppe

Post versturen wordt weer leuk met deze speciale postzegels van modeontwerpers Viktor & Rolf. Ter ere van hun 25-jarig jubileum kreeg het duo postzegels van PostNL, met daarop schetsen van verschillende collecties van de ontwerpers zelf. De spontane en enigszins rommelige afbeeldingen die de postzegels sieren geven je het gevoel alsof je zelf bij het ontwerpproces aanwezig bent. Vanaf 11 september zijn de postzegels voor € 7,80 per vel te koop bij PostNL.

Camel toe shoes

We zien regelmatig door dieren geïnspireerde printjes op schoenen voorbij komen. Deze hoefjes verwijzen echter vooral qua vorm naar het dierenrijk. Voor wie het niet ziet; deze schoenen lijken verdacht veel op de tenen (of snuit) van een kameel. Of het comfortabel zit is nog maar de vraag, maar bijzonder zijn ze in ieder geval.

#GEZIEN OP INSTAGRAM

@gekopvoetjes

Voeten: je hebt ze in alle soorten en maten. Het ene paar mooier dan het andere, maar allemaal even uniek; dat bewijst het Instagramaccount @gekopvoetjes. Vanjubeltenen tot glittervoeten: het account biedt een ware verzameling aan voeten. Voor voetenliefhebbers een fijn tijdverdrijf om doorheen te scrollen.

Catwalk trends

De New York Fashion Week vond afgelopen maand van 7 tot en met 13 september plaats. Een week lang stond de wereldstad in het teken van fashion en de grootse merken uit modeland showden er hun nieuwste creaties. Ook de schoenentrends voor SS18 werden getoond. Metallics, spijkerstof, glitter en hoge hakken waren volop aanwezig. Een kleine impressie van de laatste catwalk trends.