Het doek valt voor schoenfabriek Dukskoen

 

 

 

 

 


De Arnhemse schoenfabriek Dukskoen houdt op te bestaan. Dukskoen bood mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans door ze via een leer-werktraject in te zetten voor de productie van de schoenen.  

Dat schrijft Martijn Duk op de website van Dukskoen. De handgemaakte schoenen van Dukskoen zouden begin 2018 in de verkoop komen. Door het uitvallen van mensen in het productieteam zou Duk echter niet in staat zijn om grote aantallen te kunnen produceren. Ook de gemeenten die het project steunen kunnen op korte termijn geen nieuwe, geschikte kandidaten voordragen. “De productie kan met het huidige team niet gerealiseerd worden en het aantrekken van nieuwe mensen lukt niet of nauwelijks. Op dit moment is er een te zwakke basis om de laatste, cruciale stap naar serieproductie te maken”, aldus Duk.

Dukskoen kreeg het eerder dit jaar al moeilijk toen omzet uitbleef. Door een nieuw commercieel plan ontving Dukskoen steun van VSB Fonds, Stichting Doen en de Rabobank Foundation.