Curator McGregor niet overtuigd van argumenten Rens van de Schoor

Curator Hanneke de Coninck-Smolders vindt de argumenten van Rens van de Schoor om de doorstart van McGregor af te blazen niet overtuigend. Dat valt te lezen in het eerste faillissementsverslag van de Doniger Fashion Group.

Van de Schoor: ‘Problemen erger dan verwacht’

Eind september nam Van de Schoor het failliete Doniger Fashion Group over om een aantal weken later tot de conclusie te komen dat een doorstart er toch niet ging komen. De problemen zouden erger zijn dan in eerste instantie werd verwacht. De financiële administratie was niet op orde en winkeliers stuurden de wintercollectie massaal terug, aldus Van de Schoor.

In het Financieele Dagblad stelde Van der Schoor eerder deze week dat hij dingen bij het bedrijf aantrof die hij niet had verwacht. “Er vindt geen due diligence plaats bij een faillissement. Je koopt het voetstoots. De curator zegt: je krijgt zekerheid tot de deur. Dat is wat er gebeurd is. Je doet de deur open en treft meer misère aan dan verwacht.”

Curator niet overtuigd van argumenten

Volgens de curator had Van de Schoor echter wel op de hoogte kunnen zijn van de omstandigheden. Zo had de mode-ondernemer toegang tot de dataroom. De curator en Van der Schoor zijn nog steeds in gesprek over het vervolg van de Doniger Fashion Group.