CHA gaat opnieuw naar Duitsland


Het Nederlandse schoenen- en accessoire label CHA maakt na drie jaar haar rentree op de Duitse markt.

Artikelen van CHA werden via een distributeur bij onze oosterburen verkocht. Eind 2014 besloot oprichtster en designer Alisha Staats om het merk uit Duitsland te halen. Het CHA-verhaal zou echter niet op de juiste wijze naar de retailers worden vertaald. “Je kunt je zo scheel kijken op internationale groei, maar als je het geconcentreerd houdt en een stevig fundament bouwt, kun je die stappen zetten wanneer je er écht klaar voor bent. En met de juiste partners kun je dat als merk dan ook dragen”, aldus Staats.

‘Juiste moment om weer over de grens te gaan’

De stap heeft het merk naar eigen zeggen rust en groei in eigen markt gebracht. Op dit moment telt CHA zo’n negentig verkooppunten in Nederland en een showroom in Amsterdam. “Nu is het moment daar om weer over de grens te gaan”, stelt het merk. De Lente/Zomer 2018 collectie wordt in Duitsland al uit voorraad geleverd. Op Premium Berlin zal het merk de Fall/Winter 2018/19 collectie presenteren.