Dr. Martens neemt afscheid van ceo Steve Murray


Steve Murray vertrekt na drie jaar als ceo bij Dr. Martens. Het Engelse schoenenmerk is nog op zoek naar een vervanger voor Murray. 

Murray moet plaatsmaken voor nieuwe groeifase

Dat schrijft Drapers. Met het vertrek van de ceo zou Dr. Martens de transformatie van het bedrijf willen versnellen. Private equity bedrijf Permira is sinds 2013 eigenaar van Dr. Martens en stuurde de afgelopen jaren aan op groei. Dat leidde tot een uitbreiding van het productaanbod, Dr. Martens winkels en een nieuwe e-commerce strategie. Voor het boekjaar eindigend in maart 2017 boekte het schoenenmerk een omzetstijging van 25 procent tot 384 miljoen euro. Voor de volgende groeifase zegt Dr. Martens echter een nieuwe leidingstructuur nodig te achten. “Hij laat Dr. Martens in een zeer sterke positie achter”, luidt de reactie van het bedrijf.

Murray was sinds 2014 werkzaam bij Dr. Martens. “Ik ben trots op wat we hebben bereikt in de drie jaar dat in ceo ben geweest. Ik wil al onze mensen bedanken voor hun toewijding en inzet. Met het fundament dat is gelegd weet ik zeker dat Dr. Martens zal blijven groeien in het Verenigd Koninkrijk en internationaal.” Chairman Paul Mason neemt tijdelijk de functie van ceo waar.