SS18 Dames Schoenentrends in Londen: van de catwalk naar de straat

Ook Londen, modestad bij uitstek, mocht natuurlijk niet ontbreken in de trend tour van Studio Jennifer Colajezzi. Afgelopen week brachten Jennifer en haar team een bezoek aan deze veelzijdige stad waar eerst de Fashion Week en daarna het London Design Festival losbarstte.

Fashion veelzijdigheid

London is een fashion veelzijdige stad, die vintage omarmt op Portobello Road, design kent in wijken als Notting Hill en Marylebone Road en commercie biedt in Oxford en Regent Street. In combinatie met Fashion Week en de start van het Design Festival, bleek London uiterst geschikt om vanuit hier jullie SS18 schoenentrends te tonen van de catwalk naar de straat.

Money making magenta

Wij hebben het al eerder gezegd: ‘Er zal geweldig veel kleur te zien zijn in de SS18 schoenencollecties’. De kleur magenta zien we al terugkomen van de catwalk naar de straat. Deze bewezen kleurentrend kan net dat beetje extra verkooppower geven aan jouw aanstaande collecties.

Go chrome or go home

Met elke stap richting SS18 zien we steeds meer metallics, zoveel dat de zilveren variant bijna een basiskleur wordt.  Ter aanvulling op jouw SS18 collectie maak je een sprankelende keuze door te kiezen voor een chroom metallic pump met een hoge sluiting of een platte enkelboot.

Lees ook: Vogelvlucht langs nieuwe merken in Parijs
Het Kopenhaagse recept voor een succesvolle lente/zomer 2018

Witte wonderen

De witte sneaker trend heeft nu zijn hoogtepunt wel gehad. Dat betekent echter niet dat deze kleur weg te denken valt uit de SS18 collecties. Tegen de start van SS18 zullen de witte laarzen en derby’s weer tevoorschijn komen. Mochten ze nu nog geen onderdeel zijn van je collectie, dan is er nog tijd om daar verandering in te brengen.

Early adapters

Nou rest de vraag of jullie deze trends wel moet brengen, als je ze op de catwalk en de straat al ziet?! Vergeet niet dat een groot deel van de Londenaren echte fashion voorlopers zijn. Daarom een volmondige ja voor alle retailers, waarvan de klantenkring niet bestaat uit early adapters.

En nu op naar onze laatste Trend Tour bestemming…

Comments are closed.