Schepers Bosman wint Mercedes-Benz prijs


Het Nederlandse ontwerpduo Schepers Bosman heeft de Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition gewonnen.

Prijs
Sanne Schepers en Anne Bosman, de ontwerpers van het merk, gingen met een geldprijs van 20.000 euro naar huis. Daarnaast worden de twee vanaf nu gesteund door Mercedes-Benz.

Overall
Schepers Bosman won met een ontwerp van een gele overall met een patchwork en zwarte details. Het materiaal van de overall baseerden ze op het interieur van de auto’s van Mercedes-Benz; ze maakten gebruik van zacht leer, handgestikte naden en padding.

Wedstrijd
In totaal deden er negen ontwerpers mee aan de modewedstrijd. De jury stond onder leiding van Alexis Mabille, de initiatiefnemer en creatief directeur van de competitie. Vorig jaar vond de Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition voor het eerst plaats.

Over Schepers Bosman
Sanne Schepers en Anne Bosman studeerden beiden in 2011 cum laude af aan modeacademie ArtEZ, waarna Schepers doorstudeerde aan l’Institute Français de la Mode en Bosman aan Central Saint Martin. De Mercedes-Benz prijs is overigens niet de eerste prijs voor de Nederlandse ontwerpers; Sanne Schepers won de Lichting G-Star Raw Talent Award en Anne Bosman won twee H&M Design Awards.

Sanne Schepers en Anne Bosman