Rotterdam komt met koopjesdag Black Friday

Rotterdam organiseert als eerste Nederlandse winkelstad koopjesdag Black Friday. Deze van origine Amerikaanse traditie vindt in het laatste weekeinde van november plaats en biedt consumenten talloze aanbiedingen, winacties en kortingen.

Heel Rotterdam doet mee

Volgens het Algemeen Dagblad doet heel Rotterdam mee met de eigen versie van Black Friday; van winkeliers tot hoteliers, horeca-ondernemers en evenementenorganisatoren. De stad mikt op consumenten uit heel Nederland en ook uit BelgiĆ«. “Bezoekers van buiten de regio willen we verleiden om van Black Friday een weekeindje Rotterdam te maken”, zegt Dominique van Elsacker van Urban Department Store Rotterdam in het AD. “Voor mannen die een hekel aan shoppen hebben: er komt een mancave om te gamen en te sporten.”

Winkelstad 2030

Met de introductie van Black Friday zet Rotterdam naar eigen zeggen een eerste stap richting de ‘meest vernieuwende binnenstad van de Benelux’. Ruimere openingstijden, betere bewegwijzering, de introductie van handsfreeshopping en winkelevents rond feestdagen moeten leiden tot de ‘nieuwe’ winkelstad Rotterdam.

Black Friday waait over naar Nederland

Black Friday start in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving, wanneer veel Amerikaanse consumenten nog vrij hebben. De laatste jaren strooien steeds meer Nederlandse winkeliers met kortingen onder de noemer Black Friday. De kortingen worden doorgaans het hele weekeind aangeboden. De website Black Friday Nederland biedt een overzicht van alle winkelketens die in Nederland met de uitverkoop meedoen.