McGregor en Gaastra failliet verklaard

De Doniger Fashion Group is failliet. Het is het tweede faillissement in een jaar tijd voor McGregor, Gaastra en Adam Brandstore.

De fysieke winkels van McGregor en Gaastra blijven voorlopig nog geopend. Daarmee wil de keten zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden en hoopt het de boedel te kunnen verkopen. De webshop van Adam is offline.

‘Niet gelukt het bedrijf overeind te houden’

McGregor werd in juni vorig jaar failliet verklaard en startte onder leiding van Joep van Straaten en Kris van de Mierop door als Doniger Fashion Group. “We hebben met zijn allen geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt”, stelde ceo Joep van Straaten maandag toen bekend werd dat Doniger Fashion Group uitstel van betaling had gekregen.

Woensdag vroegen de bewindvoerder en de directieleden het faillissement aan. De buitenlandse activiteiten en de Nederlandse dochter ETP, die exclusieve bedrijfskleding verkoopt, vallen niet onder het faillissement. Dat meldt een woordvoerder aan RTL Z.

Mogelijke doorstart

Nu al wordt gesproken over een mogelijke doorstart. Een aantal partijen zou zich al hebben gemeld bij curator Hanneke de Coninck.