Frankie4 doet Europa aan: ultieme voetondersteuning in een modieus jasje

Comfort en fashion hoeven elkaar niet uit te sluiten. Dat is de gedachte achter Frankie4, een Australisch merk uit de koker van een podoloog en fysiotherapeut. Agenten Onno en Fieke Mallant van Fiere Solutions willen het merk nu in Europa aan de man brengen.

Comfortschoenen die zijn ontworpen door een podoloog; grote kans dat je daarbij niet aan de meest modieuze en verfijnde schoenen denkt. Zo dacht ook de Australische podoloog Caroline McCulloch erover. Toen een jonge patiënt in haar praktijk bijna in huilen uitbarstte bij het zien van het aanbod orthopedische schoenen dat zij zou gaan dragen, besloot Caroline dat het ook anders kon. Haar merk Frankie4 bestaat uit comfortschoenen die Caroline als modeliefhebber zelf ook met plezier zou dragen. In Australië en Nieuw-Zeeland worden de schoenen inmiddels op vele verkooppunten aangeboden.

Wie de schoenen van Frankie4 ziet, verwacht niet dat het om een comfortschoen gaat. De collectie varieert van hoge hakken tot flats en sneakers. De schoenen zijn slank, licht en komen in een zachte lederen uitvoering. Wat je niet ziet is dat elke dichte schoen is voorzien van een zooltje dat naar eigen wens in de schoen gelegd kan worden. “Orthopedische schoenen, maar dan undercover”, zegt de ontwerpster over het merk.

Customizen met zooltjes

Elk paar schoenen komt met drie zooltjes: een heel zooltje, een half zooltje voor de hak en een half zooltje voor de voorvoet. Ook zonder inlegzooltjes bieden de schoenen genoeg ondersteuning. Daardoor kunnen vrouwen de schoenen op vier manieren customizen. De klant is gegarandeerd van de juiste pasvorm, ook wanneer de voeten tijdelijk opzwellen. Omdat onze voeten niet gemaakt zouden zijn voor een harde onder- grond, bieden zachte kussentjes extra ondersteuning op plekken waar veel druk zit. Zo kan hiel- en boogpijn, hielspoor en pijn aan de voorvoet worden voorkomen. De voetbedden van Frankie4 zouden steunzolen in veel gevallen overbodig maken, al erkent het merk dat sommige voetpatiënten alsnog customized steunzolen nodig hebben. “Ook daar is voldoende ruimte voor in de schoenen.”
Uitbreiding naar Europa

Na succes in Australië en Nieuw-Zeeland wil Frankie4 nu ook de Europese vrouw bedienen. Toen ondernemers Onno en Fieke Mallant ter ore kwam dat Frankie4 naar een agent in Europa zocht, hoefden ze niet lang na te denken. “We waren gelijk verkocht. Ik weet als geen ander hoe belangrijk stevige, goede schoenen zijn; als ondernemer sta ik hele dagen op beurzen. Dan is een goed voetbed cruciaal”, vertelt Fieke Mallant in de showroom in C.A.S.T.

Fieke verwacht dat Frankie4 zich in Europa goed kan onderscheiden van andere comfortschoenen. “Het modieuze tintje maakt dit merk uniek. Je ziet niet vaak mooie hakschoenen waarbij je na een dag lopen nog geen pijn aan je voeten hebt.” Ook het drietal zolen dat bij de schoenen geleverd wordt, is onderscheidend. “Het komt zo veel voor dat een schoen net niet goed past. Winkelmedewerkers verkopen je dan vaak een zooltje. Hier zitten ze er standaard bij, in verschillende uitvoeringen.”

De showroom van Frankie4 in C.A.S.T. is niet te missen. De buitenkant van de showroom is omgetoverd tot grote, zwarte schoenendoos. Binnen worden de schoenen in een frisse, witte omgeving gepresenteerd. Onno en Fieke hebben de BrandNew net achter de rug. “Het was best spannend, maar de eerste reacties waren goed.” Fiere Solutions zoekt vooral samenwerking met fysieke winkels, omdat een persoonlijke verkoopbenadering cruciaal is bij dit type schoen. Fieke: “Later volgt mogelijk ook online verkoop, net als in Australië. We wachten even af of er vraag is vanuit klanten.” Het echtpaar wil Frankie4 eerst in Nederland en België verkopen, daarna volgen Duitsland en de rest van Europa.

Comfortschoenen voor iedere vrouw

Met een winkelverkoopprijs van 124,95 tot 240,00 euro richt Frankie4 zich op de hoge kant van het middensegment. Fieke benadrukt dat de schoenen van Frankie4 voor elke vrouw geschikt zijn. “We ondersteunen de podologie in Nederland, maar we leggen er de nadruk niet op. Elke vrouw die op zoek is naar ultieme voetondersteuning, kan bij Frankie4 terecht.”

Frankie4 is te vinden in C.A.S.T. showroom 241, verdieping 1
Contact: Fieke Mallant
Fieke@frankie4.nl
+31 (0)622 686 802

FRANKiE4 is ook deelnemer op het Schoenenplatform! Wil je de hele collectie bekijken? Klik dan hier.