Caprice produceert schoenen op zonne-energie

 

 

 

 

 

Caprice heeft op zijn productielocatie in Pakistan zonnepanelen geplaatst. Met de installatie kan het schoenenmerk jaarlijks 1,2 miljoen paar Caprice-schoenen op zonne-energie produceren. 

Afgelopen donderdag werden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Nog niet eerder werd er in Pakistan op deze schaal een installatie voor zonne-energie geplaatst. De installatie bestaat uit 3.125 zonnepanelen op een oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Het terrein bevindt zich naast de schoenenfabriek van Caprice in Lahore.

Duurzame en innovatieve werkomgeving

“Deze faciliteit wordt onderdeel van een duurzame en innovatieve werkomgeving”, aldus managing director Jürgen Cölsch. “In ons streven naar efficiëntie en onze zoektocht naar beter schoeisel, moeten we ook het milieu en de mensen in overweging nemen.”

Afbeelding: Martin Kobler (Duitse ambassadeur), Omar Saeed (CEO van Service Industries) en Jürgen Cölsch (managing director CAPRICE Schuhproduktion)