Buy&Bloom: ‘Branche lijkt aan een opmars te zijn begonnen’

Van 10 tot en met 14 september vond de tweede editie van Buy&Bloom plaats. Op zondag, maandag en dinsdag waren er naast de 600 merken in de showrooms ruim 70 nieuwe merken te vinden op de beursvloer met gastexposanten. Naast het bekijken van nieuwe collecties werden retailers ook geïnspireerd op het gebied van andere belangrijke aspecten van ondernemen zoals bijverkoop of software. Opvallend was de positieve stemming van zowel leveranciers als retailers. De branche lijkt aan een opmars te zijn begonnen.

Naast de schoenretailers in Nederland weten ook steeds meer moderetailers en retailers uit België C.A.S.T. te vinden. De meeste bezoekers hebben voorafgaand aan de beurs afspraken ingepland met leveranciers. Hieruit blijkt dat maandag de meest favoriete dag is voor retailers om inkopen te doen. Geen toeval dus dat die dag wordt afgesloten met de Buy&Bloom&Borrel. Daar komt de branche samen en ontmoeten retailers, leveranciers en pers elkaar tijdens één van de pieken van het seizoen.

Mini Museum Jan Jansen

Naast het bezoeken van showrooms en stands om de zomercollecties van 2018 te bekijken, biedt C.A.S.T. nog meer bezoekwaardige plekken. Zo is sinds dit seizoen het mini-museum van Jan Jansen te bezoeken. Nederlands grootste schoenontwerper showt hier een selectie van zijn prachtige collectie vanaf 1961 tot en met heden. Tijdens Buy&Bloom op maandag 11 september was Jan Jansen zelf aanwezig om bezoekers meer te vertellen over de bijzondere creaties die hij heeft gemaakt. Ieder seizoen wisselt de collectie en kiest Jan Jansen weer andere schoenen uit die hij in het mini-museum wilt tonen. Kom dus regelmatig langs om uiteindelijk zijn voltallige collectie (van ruim 4000 schoenen) te zien!

Breed aanbod

Naast het mini-museum zijn er nog meer voorbeelden waaruit blijkt dat er in C.A.S.T. een breed aanbod is voor retailers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan exposanten als Nyon en Safe Size. Zij verkopen geen collecties maar software en diensten om inkopen te vergemakkelijken of retouren te beperken. Gastexposant The Card Company is tevens een mooi voorbeeld van een branche-gerelateerde organisatie die passende bijverkopen levert. En ook Dutch Shoe Academy is als dé kweekvijver voor de schoenenbranche onmisbaar op een beurs die de branche bijeenbrengt.

Evenementen C.A.S.T.

Na BrandNew en Buy&Bloom volgen de evenementen ProntoModa (op 2 oktober) en Experience Day (op 30 oktober). Meer informatie hierover is te vinden op www.cast.nl.