Loading...

Adidas komt met Oktoberfest sneaker

Dit weekend barst in München het Oktoberfest los. Adidas levert zijn bijdrage aan het volksfeest dit jaar met een speciale Oktoberfest sneaker. Saillant detail: de schoen heeft een speciale coating die bier en andere ongewenste substanties afstoot. 
De sneaker verwijst qua kleurstelling en model naar het Oktoberfest. Het woord Prost (proost) prijkt naast de Adidas-strepen en de geblokte binnenkant doet denken aan de traditionele tafelkleedjes.  Decoratieve stiksels op de achterkant van de schoen matchen met de lederhosen.
Doorgaans dragen de feestgangers op Oktoberfest de zogenoemde Haferlschuh, een traditionele leren schoen. Adidas, dat zijn oorsprong in Beieren heeft, ziet zijn dames- en herengympen als het ultieme alternatief op dit traditionele schoeisel. De Oktoberfest schoen is op de website van Adidas te koop voor 199,95 euro.