Stephan van de Ven (MEPHISTO) over de Rainbow- en Lady schoen: “Er is iets met die schoenen”

MEPHISTO staat vooral bekend om zijn hoge kwaliteitsschoenen die een ongeëvenaard loopcomfort hebben. Met de Rainbow- en Lady schoen slaat MEPHISTO een nieuwe weg in: de hippe designs spreken niet alleen het oudere publiek aan, maar ook de jongere generatie.

Het concept van de schoen is niet nieuw, vertelt Stephan van de Ven van MEPHISTO. “Eigenlijk is het een schoen uit de jaren 70, hij is nooit uit de collectie weggeweest. De laatste jaren zijn we gaan experimenteren; dit is hetzelfde model als de originele MEHPISTO-schoen, alleen is het bovenwerk en de zool anders.”

Nieuw jasje
Martin Michaeli, de oprichter van MEPHISTO, heeft de eerste ontwerpen gemaakt. Stephan: “Het bijzondere aan deze schoenen is dat hij altijd past doordat ze een ringsluiting hebben. Je kunt hem zo smal of breed maken als je zelf wilt. Het is een echte kwaliteitsschoen, alleen dan in een ander jasje gestoken.”

Van underground tot haute couture
De Rainbow- en Lady schoen is hip, dat blijkt wel als de Amsterdamse sneakerwinkel Patta MEPHISTO benadert voor een samenwerking. “We hebben samen met Patta een limited edition gemaakt van de Rainbow schoen, die in een paar dagen uitverkocht was.” Ook werd MEPHISTO benaderd door Schepers Bosman: “De presentatrice van Brand New droeg Schepers Bosman tijdens de modeshow. Ze hebben ons toen gevraagd voor de schoenen. Deze MEPHISTO-schoen wordt echt hergewaardeerd, van underground tot haute couture.”