Opvolger voor De Schoenenfabriek geopend in Groningen

De opvolger van De Schoenenfabriek is geopend Groningen.  SchoenenZaken moet hetzelfde gevoel uitdragen als De Schoenenfabriek, maar krijgt ‘een eigen twist’. 

SchoenenZaken zou eigenlijk pas op 15 september openen, maar de winkel is nu al toegankelijk voor klanten. Dat meldt de Groninger Internet Courant.

Initiatiefnemers van SchoenenZaken zijn Joel Timmerman, medeoprichter van De Schoenenfabriek, en twee oud-medewerkers van die keten. De Schoenenfabriek vroeg in maart het faillissement aan. Webwinkelketen Etrias kocht de webwinkel eerder deze maand voor circa tachtigduizend euro.

Voldoende vraag naar herenschoenen

Ondanks het faillissement van De Schoenenfabriek, verwacht Timmerman dat er nog steeds voldoende vraag is naar kwaliteitsherenschoenen. “Die vraag is er zeker, we hadden ook een trouwe klantenkring, en veel goodwill. Het probleem was dat we teveel hadden ingekocht, en dat we te grote voorraden hadden. Daar hebben we veel van geleerd en wij gaan zorgen dat we voorzichtiger zullen inkopen”, aldus Timmerman tegenover de Groninger Internet Courant. SchoenenZaken is gevestigd in een voormalig pand van Blanche Mode in Groningen. Het oude pand van De Schoenenfabriek was door een te hoge huurprijs geen optie.